Arama
Arama Sonuçları
Vahşi cinayette kayıp 'kesik baş' bulundu!
Kastamonu ile birlikte tüm Türkiye'de infiale neden 'kesik baş' cinayetiyle ilgi yeni bir gelişme yaşandı. Maktulün kesilen ve olay yerinde bulunamayan başı, kilometrelerce uzakta bulundu.
Taşköprü'de domuz telaşı [VİDEO HABER]
Kastamonu Taşköprü İlçesinde domuz görüntülendi. Cep telefonu kamerasıyla görüntü alan vatandaş, domuzu uzaklaştırmak için farklı sesler çıkardı.
Oğlunu kurtarmak isterken boğulan baba toprağa verildi
Su kanalına düşen 13 yaşındaki oğlunu kurtarmak istediği sırada boğulan babanın cenazesi toprağa verildi.
Başıboş köpek sorunu acil çözüm bekliyor
Türkiye’de başıboş köpek sorunu katlanarak büyüyor.
Sulama kanalı yapılıyor
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, tarımsal alanlara ulaşımın kolaylaşması amacıyla yeni sulama kanalı yapıldığını açıkladı.
KÖY-KOOP örnek bir örgüt
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu; "KÖY-KOOP, Türkiye’de örnek gösterilebilecek birliklerden bir tanesi..."
Akar: Son yasal düzenlemeler orman köylüsünün aleyhine
KÖY-KOOP 2022 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü seçimsiz olağan genel kurul toplantısı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Güray Koçak Salonu’nda düzenlendi.
‘1 yıl yetecek suyumuz var’
>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.
Bakanlıktan, boğulmaya karşı tedbir!
İçişleri Bakanlığı son dönemde meydana gelen boğulma vakalarına karşı valilikleri uyardı. Can güvenliği riski taşımayan deniz ve benzeri yerlerin her yıl mart ayının sonuna kadar “yüzme alanı” olarak belirlenmesini istendi.
Devrekani çiftçisine makine desteği
19.7 milyon liralık bütçeli projede Kastamonulu çiftçilere makine ekipman dağıtımı sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Devrekani ilçesinde 75 çiftçiye hibe destekli tarım makinesi ve ekipmanı dağıtıldı.
İki otomobil çarpıştı, sürücü olay yerinden kaçtı
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde meydana gelen Trafik Kazasında 2 kişi yaralandı.
Kastamonu tarımına nefes olacak
IFAD Projesi İş Yapım Protokolü, Vali Avni Çakır başkanlığında projenin ortakları Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Tanrıkulu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selçuk Aslan’ın katılımıyla Valilik binasında düzenlenen imza töreninde imzalandı.
Yoldan çıkan kamyonet, sulama kanalına düştü
Kastamonu’nun Tosya ilçesi Çevlik köyü kavşağında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı
Nesli tükenmekte olan Balaban kuşu yaralı halde bulundu
Mardin'de sulama kanalı kenarındaki çalılıklarda asılı kalan ve nesli tükenmek üzere olan Balaban kuşu, yaralı olarak bulundu. Kuş, tedavisinin ardından doğaya salınacak.